- alkaline dextrin
- щелочной декстрин
Англо-русский словарь по пищевой промышленности. 2013.
Англо-русский словарь по пищевой промышленности. 2013.
adhesive — adhesively, adv. adhesiveness, n. /ad hee siv, ziv/, adj. 1. coated with glue, paste, mastic, or other sticky substance: adhesive bandages. 2. sticking fast; sticky; clinging. 3. Physics. of or pertaining to the molecular force that exists in the … Universalium
textile — /teks tuyl, til/, n. 1. any cloth or goods produced by weaving, knitting, or felting. 2. a material, as a fiber or yarn, used in or suitable for weaving: Glass can be used as a textile. adj. 3. woven or capable of being woven: textile fabrics. 4 … Universalium
Pyrotechnic composition — A pyrotechnic composition is a substance or mixture of substances designed to produce an effect by heat, light, sound, gas or smoke or a combination of these, as a result of non detonative self sustaining exothermic chemical reactions.… … Wikipedia
Homebrewing beer — refers to the brewing of beer on a very small scale. The typical homebrewer brews as a hobby for personal consumption, free distribution at social gatherings, amateur competitions, and for other assorted generally non commercial reasons. History… … Wikipedia
Shampoo — This article is about the haircare product. For other uses, see Shampoo (disambiguation). Bottles of shampoo and lotions manufactured in the early 20th century by the C.L. Hamilton Co. of Washington, D.C. Shampoo (English pronunciation:… … Wikipedia
Пищевые добавки — Пищевые добавки вещества, которые в технологических целях добавляются в пищевые продукты в процессе производства, упаковки, транспортировки или хранения для придания им желаемых свойств, например, определённого аромата (ароматизаторы),… … Википедия
Список пищевых добавок E1000-E1999 — E1000 E1999 Пищевые добавки. Дополнительные вещества. В том числе антифламинги. Индекс Название вещества Английское название Технологические функции E1000 Холевая кислота en:Cholic Acid эмульгатор E1001 … Википедия
Список пищевых добавок E1000 — Эта статья или раздел описывает ситуацию применительно лишь к одному региону. Вы можете помочь Википедии, добавив информацию для других стран и регионов. E1000 E1999 Пищевы … Википедия
Acetic fermentation — Fermentation Fer men*ta tion (f[ e]r m[e^]n*t[=a] sh[u^]n), n. [Cf. F. fermentation.] 1. The process of undergoing an effervescent change, as by the action of yeast; in a wider sense (Physiol. Chem.), the transformation of an organic substance… … The Collaborative International Dictionary of English
Acetous fermentation — Fermentation Fer men*ta tion (f[ e]r m[e^]n*t[=a] sh[u^]n), n. [Cf. F. fermentation.] 1. The process of undergoing an effervescent change, as by the action of yeast; in a wider sense (Physiol. Chem.), the transformation of an organic substance… … The Collaborative International Dictionary of English
Alcoholic fermentation — Fermentation Fer men*ta tion (f[ e]r m[e^]n*t[=a] sh[u^]n), n. [Cf. F. fermentation.] 1. The process of undergoing an effervescent change, as by the action of yeast; in a wider sense (Physiol. Chem.), the transformation of an organic substance… … The Collaborative International Dictionary of English